Gespecialiseerd in totaal onderhoud
Home » Diensten » Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

Houtrot kan een groot probleem vormen in kozijnen, deuren of andere houten onderdelen. Het komt vaak voor in houten onderdorpels en houten verbindingen. Op deze plekken heeft het vocht een opening gevonden in het schilderwerk waardoor het in het hout kan trekken. Hierdoor ontstaan er schimmels die de houten kozijnen aantasten en daarmee houtrot veroorzaken. Houtrot reparatie is dan ook van groot belang om hoge kosten te voorkomen.

Houtrot behandelen

Houtrot is tegen te gaan door het schilderwerk en kitwerk regelmatig te controleren en zo nodig te herstellen. Zo kan er geen vocht in de houten onderdelen trekken en wordt het ontstaan van problemen voorkomen. Het is belangrijk dat het aangetaste hout volledig verwijderd wordt voordat er opnieuw geschilderd wordt. Houtrot breidt zich namelijk uit onder de nieuwe verflaag. Zodoende kunt u grote en kostbare reparaties of deelvervanging voorkomen. Houtrot behandelen in een vroegtijdig stadium voorkomt mogelijk hoge kosten. De houtrot reparatie afdeling van Homefinish uit Bilthoven kunt u bekwaam advies geven over uw situatie.

houtrot-reparatie-bilthoven

Houtrot herstellen

Om houtrot te herstellen wordt gewerkt met het herstelsysteem van Repair Care. Met deze epoxy plamuren kan iedere zwakke plek in het hout duurzaam worden hersteld. Met een speciale machine wordt de houtrot tot aan het gezonde hout verwijderd. Vervolgens wordt het hout opgevuld met epoxyplamuur. Het grote voordeel aan het herstellen met epoxyplamuur is dat het geen vocht aantrekt. De vaak veel goedkopere oplossing polyesterplamuur voorkomt het probleem van vocht. Hierdoor garandeert Homefinish uit Bilthoven de houtrot reparatie.

houtrot-reparatie-bilthoven2